2020. augusztus 29., szombat

 Kedves Barátaink, Ismerőseink!

Tegnap délelőtt (2020. augusztus 28.) búcsút vettünk, és elkísértük utolsó útján Turbéky István barátunkat.

A gyárban töltött évekre / életére Süveges László emlékezett.

"Tisztelt Gyászoló Család, Barátok, Kollégák!

Engedtessék meg nekem, hogy a volt munkatársak nevében néhány szót szóljak.

Kedves Pista!

Technikusi végzettséged birtokában 1963-ban kezdtél el dolgozni a Ganz-MÁVAG Mozdonytervezési Osztályán, mint műszaki rajzoló. Csapatmunkában akkor ismerkedtél a szép, de nehéz szakmánk, a vasúti járműépítés mesterségével.

Szorgalmad és minőségi munkád alapján 1966-ban a gyáregység műszaki ügyvitelére kerültél műszaki előadónak. Ez a szervezeti egység az elkészült járművek átadás-átvételének ügyes-bajos dolgaival foglalkozott, miután a jármű az bonyolult, a vevő pedig igényes. Ezen a területen már a gyár egészére vonatkozó tapasztalatokat szereztél.

Munkabírásod és hozzáállásod alapján rövidesen a gyáregységi titkárság vezetésével bíztak meg. Ebben a beosztásban szembesülhettél a vezetés szerteágazó gondjaival, problémáival, és ismereteid tovább gyarapodtak.

A nyolcvanas években több alkalommal vállalati szervizekben is tevékenykedtél.

A Ganz-MÁVAG felosztása és az azt követő bonyolult időszak emberpróbáló tevékenységeinek napjaiban is helytálltál.

1992-től az újonnan megalakuló Ganz David Brown cégnél anyagbeszerzési tevékenységgel foglalkoztál, de a korábbiakhoz képest megváltozott feltételek és szigorúbb körülmények között.

2005. évben nyugdíjba vonultál. Nyugdíjas éveid során kiteljesedett hobby-foglalkozásod a festészet területének művelése. Bátran állítható, hogy ecsetvonásaid művészi képességről tanúskodnak az utókor számára. Képeid az értő közönség előtt több sikeres kiállításon is részt vettek. Ezen időszakban tevékenyen részt vettél a különféle Ganz hagyományőrző szervezetek munkájában.

Összességében elmondható, hogy a kollektívával együtt elért teljesítményed nélkül a Ganz cégek nem lettek volna azok, amik voltak.

Most fájó szívvel búcsúzunk, de emléked tisztelettel és szeretettel megőrizzük.

Nyugodj békében!" 


Nincsenek megjegyzések: