2020. szeptember 10., csütörtök

XII. NAGY GANZOS TALÁLKOZÓ - Klotildliget, 2020. szeptember 5.

Megtartottuk, sok viszontagság és vírusos tiltások után  a XII. Nagy Ganzos Találkozónkat Piliscsaba-Klotildligeten a Simonek Művekben. 

  

A karanténos időszak ellenére elég sokan voltunk, és nagyon jó hangulatban, tiszteletben, barátságban, szeretetben telt el az a néhány óra, amit együtt töltöttünk. 

Egy-egy pillanatra felidéztük a nagy elődeinket is: Ganz Ábrahámot, Mechwart Andrást és Kandó Kálmánt. Emlékeztünk ennek a találkozónak a kitalálójára, Nyári Istvánra, Szuszira, Stefire, a későbbiekben a találkozó életben tartójára, Kövesdi Istvánra is. A szokásainkat megtartva most is énekeltünk, így a Paff a bűvös sárkányt, mert nem szabad elfelejteni, hogy barátra még a sárkánynak is szüksége van. Aki eljött mindenki kapott ennek a napnak az emlékére egy bögrét és az 1930-as évekből származó Ganz Tanonciskola által adományozott emléklap névre szóló másolatát. De nem szabad megfeledkeznünk a bárcákról sem, amit Heim Gyuszi mentett meg nekünk, így már nyugodtan mehetünk a szerszámkiadóba. :) 

Az ebéd előtti kis megemlékezésünket Mechwart András nyugdíjba vonulásakor elhangzott szavaival zártuk:„Ne hagyják mondává válni azt a jó hírnevet, aminek cégünk örvendett, hogy itt mindannyian egy szívvel, lélekkel, s barátságban működjünk együtt a köz javára.” 

A találkozó doyenjei egy-egy üveg bort kaptak ajándékba: Mészáros László, Gálházi Frigyes és Tikk Károly.

        
  

Az alapító Ganz Ábrahám tiszteletére zárásként a Kohász himnusz dallamai csendültek fel.

Az ebéd idejét pedig a sok-sok évvel ezelőtti lellei nyarakra emlékezve a "Hadd főzzek ma magamnak..." dallal jelezte a Bergendy-együttes egy 1973-as felvételről. 

Az ebéd és az uzsonna közti időt egy rögtönzött "garázsvásár" tette emlékezetessé. Gálházi Frici hozott régi Ganz-MÁVAG mappákat, kiadványokat, amelyekből mindenki vihetett, amit csak akart.

A találkozó megrendezését Fitos Zoltán (Ganz Holding) és Kovács Béla (Technokov) támogatta. Ezúton is köszönjük a segítségüket!

                          
  

A találkozó képeit itt találjátok: 

https://www.facebook.com/pg/A-mi-Ganzunk-151406644870983/photos/?tab=album&album_id=3648355295176083


Nincsenek megjegyzések: