2009. május 23., szombat

Ganz 165 - Találkozó Piliscsaba-Klotildligeten


Kedves Barátaink!

Épp egy hete, 2009. május 16-án találkoztunk Piliscsaba-Klotildligeten, abból az alkalomból, hogy a Ganz Ábrahám 165 éve alapította meg öntödéjét. A hét segéddel induló öntöde hamarosan a világ legismertebb cégei közé tartozott.

Mindannyian Ganz Ábrahám cégének egyik utódvállalatánál dolg
oztunk, ill. dolgozunk ma is. Mi, a volt Ganz, MÁVAG, Ganz-MÁVAG dolgozói, baráti társaságot, nagycsaládot alkotunk most is, talán éppen úgy, ahogy az alapító elképzelte. Ebből a nagycsaládból ezen a szombati napon 185-en jöttetek el, hogy régi munkatársaitokkal, barátaitokkal, ismerőseitekkel találkozhassatok.

Nagyon jó volt látni, hogy ti, akik öt, tíz vagy akár húsz éve nem találkoztatok, mennyire örültök a viszontlátásnak. Felemelő és soha vissza nem térő érzés volt ennek részese lenni!
Fantasztikus volt, ahogy minden kis sarokban fényképeket
nézegettetek, ahogy egyik csoporttól a másikhoz ültetek le beszélgetni!

Köszönjük, hogy eljöttetek!

Köszönjük, hogy együtt tölthettünk egy nagyon szép napot!


Külön köszönettel tartozunk Póczikné Gőz Évának és Nemes Mártonnak, akik hozták a kis csapatukat is, ezzel segítve a találkozó sikerét.
Köszönettel tartozunk még Radványi Miklósné Lenkének, aki régi idők újságcikkeiből és dokumentumaiból állított össze nekünk egy kis ízelítőt a 165. évforduló jegyében.
Gábor Jánosnak, a Ganz Holding Gyűjtemény gondozójának szintén köszönetet mondunk "A múlt tisztelete - a jövő szolgálata" jegyében összegyűjtött, jelenleg is látogatható kiállítások jegyzékéért, és a "Mechwart és a Ganz Waggongyár" című rövid tanulmányért.

Rendszeresen fogunk küldeni feliratkozott barátainknak, olvasóinknak érdekes olvasnivalókat, híreket, értesítéseket ennek a blognak a segítségével (az automatizálás folyamatban). A sikerhez azonban rátok is szükség van!
Iratkozzatok fel, aztán küldjétek el azokat a régi történeteket, anekdotákat, amelyeket szívesen megosztanátok a többiekkel a kovesdiistvan.hu@gmail.com vagy az amiganzunk@gmail.com emailcímre. Idevárjuk a régi képeket is, hogy egy szép albumot készíthessünk belőlük, a ti örömötökre.




Íme, az a link, amit már nagyon szeretnétek, ahol most még csak a mi piliscsabai, ám letölthető képeink várják a kattintásokat.

(Kérünk mindenkit, aki készített fényképet, esetleg videót, és meg tudja oldani, az töltse fel egy megosztó oldalra őket (Pl.: Google-Picasa), és a linket küldje el, akár bejegyzésjént, így a többiek erről az oldalról könnyen elérhetik a várva várt képeket. Akinek ez még nem megy, annak szívesen feltöltjük elküldött fotóit. Most, ha valaki még nem látta volna, megtekintheti Koday Laci saját festményeiből készített galériáját is a "Képek linkje" menüpontnál.)

Ez a nap csak veletek jöhetett létre!
Köszönjük, hogy ott voltatok!

Nyári István - Kövesdi István- Turbéky István – Márai Gabriella – Fodor János


Még egy kép: Turbéky István így látta ezt a napot.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Kedves Szervezők, Kati és Pista!

Még nem volt alkalmam megköszönni Nektek és minden szervezőnek a jól sikerült találkozót és azt, az igazán remek „A mi Ganzunk” oldalt a 400 képpel és a sok érdekességgel. Már több régi Ganz-osnak elküldtem aki nem tudott most eljönni. Remélem jövőre ők is ott lesznek.

Nagyon jó volt a találkozó. Még egyszer köszönet érte.

A munkátokhoz további sok sikert kívánok.

üdvözlettel: Unger Károlyné

steller Ibolya írta...

Kedves Kati és Pista, Szervezők!

Hálás szívvel köszönöm nektek,hogy
alkalmam volt részt venni a Ganz összejövetelen.Jó volt újra látni
benneteket,és a régi kollegákat.
Remekül éreztem magam. Amennyiben
lesz még hasonló rendezvény,
szóljatok szívesen segítek.További jó munkát,és jóegészséget!
kívánok szeretettel Steller Ibolya